nieuws

Aannemersfederatie houdt vinger aan pols bij kabinet

bouwbreed

De Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra gaat controleren in hoeverre de kabinetsmaatregelen werken. Een maandelijkse enquête moet daar duidelijkheid over geven.

“We beginnen al in april met het versturen van vragenlijsten aan onze zestien lidverenigingen. Op die manier willen we de vinger aan de pols houden hoe de kabinetsplannen uitwerken voor ons soort bedrijven”, vertelt voorzitter Henk Klein Poelhuis.
Het is vervolgens aan de lidverenigingen zelf om een panel te formeren uit hun leden dat inzicht kan geven in het reilen en zeilen van de vooral gespecialiseerde aannemers in deze crisistijd. Vooral zouden de leden aan hun orderportefeuille moeten kunnen merken dat de kabinetsmaatregelen werken.
In de vragenlijst wordt niet alleen de portefeuille meegenomen, maar ook zaken als betalingsgedrag van klanten, de kosten en de omzet. Ook wordt bekeken hoe het gaat met de scholing van werknemers en nieuwe instroom waar de sociale partners in de bouw een pioniersrol vervullen. Zeker nu ook de weg is vrijgemaakt naar deeltijd-ww zouden daarvan de effecten redelijk snel zichtbaar moeten worden.
“We willen graag weten hoe het gaat in de sectoren en of de kabinetsmaatregelen effect hebben. Mocht dat niet zo zijn, dan willen we zo snel mogelijk de politiek gefundeerd kunnen vragen om bijstelling”, aldus Klein Poelhuis. De federatie wil minimaal de onderzoeken zes maanden voortzetten.

Reageer op dit artikel