nieuws

Zonnelamp wijst vijftien jaar op gevaar

bouwbreed Premium

Ruim vijftien jaar kunnen de navigatielichten mee die Sabik Informationssysteme aanbiedt om er betonnen sokkels van gesloopte boortorens op zee mee te markeren. Of gevaarlijke obstakels in binnenwater of het tracé van tijdelijke leidingen op en onder het water van rivieren en kanalen. De lichten van Sabik uit het Duitse Schwerin halen hun energie uit […]

Ruim vijftien jaar kunnen de navigatielichten mee die Sabik Informationssysteme aanbiedt om er betonnen sokkels van gesloopte boortorens op zee mee te markeren. Of gevaarlijke obstakels in binnenwater of het tracé van tijdelijke leidingen op en onder het water van rivieren en kanalen. De lichten van Sabik uit het Duitse Schwerin halen hun energie uit een combinatie van een accu en een zonnepaneel. De accu is van het type metaalhydride en levert 12 volt bij een vermogen van 500 ampèreuur. De metaalhydride-accu’s wegen om en nabij de helft van loodaccu’s en omdat er negen of achttien in een navigatielicht gaan wordt een flink gewicht bespaard.

Reageer op dit artikel