nieuws

Zeehondencrèche blijft in Pieterburen

bouwbreed

De zeehondencrèche van Lenie ’t Hart blijft in Pieterburen en verhuist niet naar Delfzijl. Dankzij een gift van 3 miljoen euro van de particuliere stichting Van Klooster uit Den Haag kunnen de accommodaties voor zeehonden worden uitgebreid. Er worden achttien extra quarantaineruimtes, vijf binnen-buitenbaden, een nieuwe keuken en een waterzuiveringsinstallatie van 1 miljoen euro gebouwd. […]

De zeehondencrèche van Lenie ’t Hart blijft in Pieterburen en verhuist niet naar Delfzijl. Dankzij een gift van 3 miljoen euro van de particuliere stichting Van Klooster uit Den Haag kunnen de accommodaties voor zeehonden worden uitgebreid.
Er worden achttien extra quarantaineruimtes, vijf binnen-buitenbaden, een nieuwe keuken en een waterzuiveringsinstallatie van 1 miljoen euro gebouwd. Verder komt er een nieuw bezoekerscentrum van 2,5 miljoen. De gemeente De Marne en de provincie Groningen willen hieraan meebetalen. Voorwaarde van de stichting is dat er deze zomer met de bouw wordt begonnen.
In november 2007 kondigde ’t Hart aan dat ze Pieterburen zou verruilen voor Delfzijl. De havenstad stelde 6 miljoen beschikbaar voor nieuwbouw achter de zeedijk naast het Eemshotel en was de eerste die met een garantstelling over de brug kwam. De nieuwbouw kostte in totaal 13 miljoen. De gemeente Delfzijl is teleurgesteld, maar zegt door te gaan met de gebiedsontwikkeling van het waterfront achter de zeedijk.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels