nieuws

Xcellent levert nazorg en beheer bij erp-systeem

bouwbreed

Xcellent Consultancy uit Amersfoort biedt een nieuwe dienstverlening. Het betreft de nazorg en het beheer na de implementatie van een ‘enterprise resource planning’ (erp)-systeem.

Na de aanschaf van zo’n systeem rijzen altijd vragen en bestaat behoefte aan begeleiding, weet Martin Schoonderbeek, directeur van Xcellent. Bovendien moet het systeem beheerd worden. Die taak kan Xcellent Consultancy sinds het begin van dit jaar op zich nemen. “Wij helpen bouwbedrijven op een hoger ict-niveau te komen, zowel de software als de techniek, bijvoorbeeld het beheer van servers”, aldus Schoonderbeek. Volgens hem willen veel bouwbedrijven meteen alles automatiseren. Hij adviseert te automatiseren wat nodig is. “Automatiseren is niet heilig. Wat goed kan is repeterend werk, zoals administratie, calculatie en inkoop. Werkvoorbereiding is al wat lastiger”, stelt Schoonderbeek.
Volgens hem moet in ieder geval het documentenbeheer gedigitaliseerd worden. Zijn adviesbureau wijst altijd de processen aan die het eerste aangepakt kunnen worden. Daarna kunnen oplossingen toegevoegd worden om de leemtes in te vullen. Hij heeft de ervaring dat de overstap op een erp-systeem moeilijk kan zijn. “Het doet soms zeer als wij de vinger op de zere plek in de organisatie leggen.”

Reageer op dit artikel