nieuws

Woningbouw VS bereikt nieuw dieptepunt

bouwbreed

De bouw van nieuwe huizen in de Verenigde Staten heeft in januari een nieuw dieptepunt bereikt. Het aantal in aanbouw genomen woningen daalde afgelopen maand met 16,8 procent tot 466.000 op jaarbasis, het laagste niveau ooit. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel gisteren bekend. Het cijfer is veel slechter dan verwacht. Analisten gingen in […]

De bouw van nieuwe huizen in de Verenigde Staten heeft in januari een nieuw dieptepunt bereikt. Het aantal in aanbouw genomen woningen daalde afgelopen maand met 16,8 procent tot 466.000 op jaarbasis, het laagste niveau ooit. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel gisteren bekend.
Het cijfer is veel slechter dan verwacht. Analisten gingen in doorsnee uit van 530.000 in aanbouw genomen woningen. In december waren dat er nog een herziene 560.000. In vergelijking met een jaar eerder werden vorige maand 56,2 procent minder woningen in aanbouw genomen in de VS. Dat is de sterkste daling op jaarbasis ooit.
Het aantal verstrekte bouwvergunningen daalde in januari met 4,8 procent tot 521.000 op jaarbasis. Dat is ook het laagste niveau ooit. Analisten hielden rekening met 530.000 afgegeven bouwvergunningen.

Reageer op dit artikel