nieuws

Vijf architecten in race voor stadskantoor Venlo

bouwbreed Premium

Niet minder dan 45 architectenbureaus hebben zich bij de gemeente Venlo gemeld voor het schetsen van een ontwerp voor het nieuwe stadskantoor.

Normaal melden zich voor dit soort grote projecten tussen de twintig en vijfentwintig bureaus, aldus de gemeente, die inmiddels vijf bureaus heeft geselecteerd.
Het gaat om de Architekten Cie., Jo Coenen 0x26 Co Architecten, Kraaijvanger Urbis, Mecanoo Architecten, en Meyer en Van Schoten Architecten. Deze bureaus zullen van maart tot en met mei hun visies op het stadskantoor, een openbare parkeergarage en zeventig appartementen op de locatie Maaswaard opstellen. In juni wordt vervolgens op basis van de gepresenteerde visies de uiteindelijke keuze voor de architect gemaakt.
Tijdens de stap van vijf naar een architect zal prof. ir Jan Brouwer, vertegenwoordiger van het atelier Rijksbouwmeester, als adviseur de gunningsfase verder begeleiden.
Rijksbouwmeester Liesbeth van de Pol is volgens de gemeente enthousiast over de procedure die Venlo in deze volgt. De afgelopen jaren zijn Europese architectenselecties voor stadskantoren regelmatig fout gelopen. Volgens de rijksbouwmeester biedt de procedure die Venlo heeft gekozen alle kansen om nu het goede voorbeeld te geven.

Reageer op dit artikel