nieuws

TNO Kwaliteit inhanden TÜV Rheinland

bouwbreed

TÜV Rheinland heeft testcentrum TNO Kwaliteit in Apeldoorn overgenomen. De aankoop is gespecialiseerd in de controle en certificering van glas, kunststoffen, meubelen en textiel. “Met het binnenhalen van TNO Kwaliteit vergroten we de mogelijkheden van het gehele bedrijf TÜV Rheinland”, zegt directeur Thomas Niedermann. “In de nieuwe laboratoria kan voortaan voor het eerst glas gecertificeerd […]

TÜV Rheinland heeft testcentrum TNO Kwaliteit in Apeldoorn overgenomen. De aankoop is gespecialiseerd in de controle en certificering van glas, kunststoffen, meubelen en textiel. “Met het binnenhalen van TNO Kwaliteit vergroten we de mogelijkheden van het gehele bedrijf TÜV Rheinland”, zegt directeur Thomas Niedermann. “In de nieuwe laboratoria kan voortaan voor het eerst glas gecertificeerd worden.” TNO Kwaliteit beschikt over drie vestigingen en telt 85 medewerkers die alle in dienst komen van TÜV.
Niedermann noemt Nederland de belangrijkste handelspartner van Noordrijn-Westfalen en een interessante markt. Voor de topman geldt Apeldoorn als springplank om zich nadrukkelijker te manifesteren in heel de Benelux. TÜV heeft in de Benelux al ruim driehonderd medewerkers waarvan honderd in Nederland. TÜV Rheinland realiseerde vorig jaar een omzet van een kwart miljard euro, waarvan 70 procent buiten Duitsland.

Reageer op dit artikel