nieuws

Terugslag woningbouwkost 2,7 miljard euro

bouwbreed

De woningbouwproductie zakt terug naar een waarde van 10,8 miljard euro in 2010. Afgelopen jaar haalden de aannemers volgens het Economisch Instituut Bouwnijverheid nog 13,5 miljard euro uit de nieuwbouw van woningen. De bijlage Bouwbalans die vandaag bij Cobouw verschijnt, schetst tot in detail de naaste toekomst van bouwbranche. Faillissementenspecialist Robert Blom van kredietbureau Graydon […]

De woningbouwproductie zakt terug naar een waarde van 10,8 miljard euro in 2010. Afgelopen jaar haalden de aannemers volgens het Economisch Instituut Bouwnijverheid nog 13,5 miljard euro uit de nieuwbouw van woningen.
De bijlage Bouwbalans die vandaag bij Cobouw verschijnt, schetst tot in detail de naaste toekomst van bouwbranche.
Faillissementenspecialist Robert Blom van kredietbureau Graydon verwacht niets minder dan een bloedbad. Hij hoort in de woorden van de beleidsmakers regelrechte leugens. “Jammer dat zoveel mensen zich hebben laten verrassen. Meer dan een jaar geleden waren de signalen al helder zichtbaar.”
Het EIB komt voor 2008 tot een volume aan bouwbestedingen in Nederland van 75,2 miljard euro. Voor 2009 zit 4,5 procent krimp in de pijplijn.
De uitgaven van de aannemers en bouwdiensten in eigen beheer zakken volgend jaar met nogmaals 5,5 procent.
> Bijlage BouwBalans

Reageer op dit artikel