nieuws

Technologiefirma’s verwachten zwaar weer

bouwbreed

Zeven op de tien bedrijven in de technologische industrie verwacht dit jaar omzet kwijt te raken. De ondernemers die zwaar weer verwachten rekenen gemiddeld op een vraaguitval van 19,4 procent. Uit onderzoek van brancheorganisatie FME-CWM blijkt dat ondanks de moeilijker tijden nog altijd een kwart van de bedrijven voor 2009 groei voorziet. De optimisten denken […]

Zeven op de tien bedrijven in de technologische industrie verwacht dit jaar omzet kwijt te raken. De ondernemers die zwaar weer verwachten rekenen gemiddeld op een vraaguitval van 19,4 procent. Uit onderzoek van brancheorganisatie FME-CWM blijkt dat ondanks de moeilijker tijden nog altijd een kwart van de bedrijven voor 2009 groei voorziet. De optimisten denken in doorsnee 11,9 procent meer geld uit de markt te halen. In de enquête van FME-CWM zijn de antwoorden verwerkt van 262 bedrijven met in totaal 22.219 medewerkers. Van de firma’s had de helft minder dan vijftig werknemers.
De ondernemingen in de segmenten basismetaal en metaalproducten zijn het meest bevreesd over een terugslag. Acht op de tien voorspelt krimp. Handelaren en elektronicabedrijven zijn 10 procentpunt optimistischer. De basismetaal schat een kwart van de omzet kwijt te raken. Volgens het onderzoek hebben de bedrijven gemiddeld nog voor 15,4 weken werk. De voorgenomen saneringen zullen dit jaar 11,4 procent van de banen kosten.

Reageer op dit artikel