nieuws

Strabag groeit tot omzet van 13,7 miljard euro

bouwbreed Premium

Strabag SE heeft afgelopen jaar zijn omzet met 27,9 procent verhoogd tot 13,7 miljard euro. Het aantal medewerkers van het in Wenen gevestigde concern steeg met een vijfde tot 73.000.

Strabag SE, de moedermaatschappij van het in Nederland actieve Strabag Keulen, is 2009 begonnen met voor 13,2 miljard euro werk in portefeuille. In 2008 moest de onderneming zich tevreden stellen met een werkvoorraad van 10,7 miljard euro. Een derde van alle projecten komt uit Midden- en Oost-Europa. Voor 2009 rekent het concern in oost en west op een lichte groei.
Grote groei realiseerde Strabag SE vooral in het segment wegenbouw. De bouwproductie nam met liefst 35,9 procent toe tot 6,3 miljard euro. Het orderbestand verdubbelde bijna tot 4 miljard euro. De toename van de activiteiten komt vooral uit Duitsland, Polen, Tsjechië en de Scandinavische landen.
In de sector hoog- en ingenieursbouw steeg de omzet met 7,5 procent tot 5,8 miljard euro. Het orderbestand groeide met 8,2 procent tot 6,8 miljard euro.
In Rusland slaagde Strabag SE afgelopen jaar zijn omzet met 84 procent te verhogen tot 476 miljoen euro. Voor dit jaar wordt gerekend op een stabilisatie. Dankzij talrijke wegenbouwprojecten blijft Polen een groeimarkt. Vorig jaar werd in het land voor 889 miljoen euro werk verzet. De Poolse orderportefeuille verdrievoudigde tot een waarde van 1,2 miljard euro.

Reageer op dit artikel