nieuws

Scheur vloer garage Tilburg aangepakt

bouwbreed

De gemeente Tilburg hoopt zo snel mogelijk te kunnen beginnen met het herstel van de vloer van de parkeergarage onder het Pieter Vreedeplein in het centrum van Tilburg. Eind vorig jaar werden scheurtjes in de vloer ontdekt. Constructeurs constateerden direct al dat de constructieve veiligheid niet in het geding is. Dat blijkt volgens de gemeente […]

De gemeente Tilburg hoopt zo snel mogelijk te kunnen beginnen met het herstel van de vloer van de parkeergarage onder het Pieter Vreedeplein in het centrum van Tilburg. Eind vorig jaar werden scheurtjes in de vloer ontdekt. Constructeurs constateerden direct al dat de constructieve veiligheid niet in het geding is. Dat blijkt volgens de gemeente ook uit het definitieve onderzoeksrapport van prof. J. Walraven van de TU Delft.
Er moet een coating worden aangebracht op de vloer. De gemeente moet nog een keuze maken uit drie geselecteerde bedrijven. Het werk duurt zeven tot negen weken. Een woordvoerder kan nog niet zeggen wat de kosten zijn en wie die voor zijn rekening neemt. Er wordt nog gekeken naar de aansprakelijkheid.
Een van de twee parkeerdekken is nog steeds dicht sinds de scheurvorming werd geconstateerd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels