nieuws

Restauratie korenmolen

bouwbreed Premium

ZwolleDe kap van de Windersheimer korenmolen in Zwolle wordt opgetakeld. De kap staat de komende maanden op schragen, zodat deze kan worden gerestaureerd. De restauratiewerkzaamheden aan de molen uit 1748 zijn vorig jaar begonnen. Eerst is de stelling vernieuwd en kreeg de molenaar een nieuw onderkomen aan de achterzijde van de molen. De komende maanden […]

ZwolleDe kap van de Windersheimer korenmolen in Zwolle wordt opgetakeld. De kap staat de komende maanden op schragen, zodat deze kan worden gerestaureerd. De restauratiewerkzaamheden aan de molen uit 1748 zijn vorig jaar begonnen. Eerst is de stelling vernieuwd en kreeg de molenaar een nieuw onderkomen aan de achterzijde van de molen. De komende maanden worden de kap en het kruiwerk aangepakt. In mei wordt de molen weer in gebruik genomen.
Foto: APA/Sjef Prins, tekst: APA

Reageer op dit artikel