nieuws

Provincie: Recreatie in Beulakerpolder

bouwbreed Premium

Gedeputeerde Staten hebben zestien bezwaren tegen het bestemmingsplan Beulakerpolder-Giethoorn ongegrond verklaard. Daarmee is de kans op de bouw van circa 200 recreatiewoningen en ontwikkeling van 100 hectare natuur een stuk groter geworden. De bezwaarmakers kunnen nog doorvechten tot de Raad van State. De gemeente Steenwijkerland wil de recreatiewoningen op een terrein van 50 hectare bouwen. […]

Gedeputeerde Staten hebben zestien bezwaren tegen het bestemmingsplan Beulakerpolder-Giethoorn ongegrond verklaard. Daarmee is de kans op de bouw van circa 200 recreatiewoningen en ontwikkeling van 100 hectare natuur een stuk groter geworden. De bezwaarmakers kunnen nog doorvechten tot de Raad van State. De gemeente Steenwijkerland wil de recreatiewoningen op een terrein van 50 hectare bouwen. Verder zijn een eco-camping en vijftig aparte camperplaatsen gepland. Om de woningen bereikbaar te maken is een rondweg ten noorden van het plangebied en een brug over de Cornelisgracht ingetekend.
De bezwaarmakers hebben vooral moeite met de overlast van vracht- en landbouwverkeer. Verder wordt ruim 100 hectare natuur ontwikkeld met als doel de ecologische waarde en de samenhang in het laagveenmoerasgebied tussen de Weerribben en de Wieden te verhogen.

Reageer op dit artikel