nieuws

Park met horeca langs de Amstel

bouwbreed

Langs de oever van de Amstel vlak achter het Amstelstation kan een park worden aangelegd. De Raad van State heeft de bezwaren tegen dit plan ongegrond verklaard. In het park komen een jachthaven, horeca en een drijvend zwembad. Dat gebeurt op de plek waar de Amstel het breedst is. Het toekomstige park grenst aan het […]

Langs de oever van de Amstel vlak achter het Amstelstation kan een park worden aangelegd. De Raad van State heeft de bezwaren tegen dit plan ongegrond verklaard. In het park komen een jachthaven, horeca en een drijvend zwembad. Dat gebeurt op de plek waar de Amstel het breedst is.
Het toekomstige park grenst aan het zogeheten Amstelkwartier. Vorige week heeft het provinciebestuur ingestemd met de plannen voor de bouw van ongeveer 1100 woningen, een hotel, een basisschool en kinderopvang. Nu beide bestemmingsplannen zijn goedgekeurd kan, zo verklaart de gemeente Amsterdam, de ontwikkeling van het Amstelkwartier voortvarend verder gaan. Eerder al werden ontwikkelaars en architecten geselecteerd. De verwachting is dat er in 2010 kan worden gebouwd.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels