nieuws

Leiden trok vergunning voor bouw terecht in

bouwbreed

De Raad van State heeft het Leidse college van B en W in het gelijk gesteld in een slepende bouwzaak. Volgens het hoogste rechtscollege heeft Leiden de vergunning voor de bouw van 78 appartementen aan het Stationsplein terecht ingetrokken.

De uitspraak volgt na jarenlange juridische procedures. Projectontwikkelaar Plesmanlaan Ontwikkeling kreeg in 2000, 2003 en 2004 bouwvergunningen voor een gebouw voor 78 appartementen, parkeergarage en winkelruimtes aan het Leidse Stationsplein. Maar Leiden trok die vergunning in 2006 in, omdat de bouwwerkzaamheden meer dan 26 aaneengesloten weken stillagen. Het college wilde met de intrekking voorkomen dat de bouwvergunningen niet meer worden gebruikt en dat toekomstige ontwikkelingen hierdoor worden gehinderd.
De projectontwikkelaar was het niet eens met de intrekking van de bouwvergunningen, omdat de bouw buiten zijn schuld stillag en ging in hoger beroep. In eerste instantie bij de Haagse rechtbank, maar die gaf Leiden gelijk. Daarna volgde de gang naar de Raad van State die gisteren de gemeente Leiden in het gelijk stelde.

Reageer op dit artikel