nieuws

Kunststof bedekking dak blijkt beter voor binnenklimaat

bouwbreed

SPS Single-Ply Systems uit Den Bosch heeft bureau Peutz onderzoek laten doen naar de energetische en comfort aspecten van Ecoseal EP White kunststofdakbedekking ten opzichte van standaard dakbedekking. Hiervoor is een fictief gangbaar gebouw als basis genomen. De onderzoekers concluderen in het rapport dat door toepassing van Ecoseal EP White een significante verbetering van het […]

SPS Single-Ply Systems uit Den Bosch heeft bureau Peutz onderzoek laten doen naar de energetische en comfort aspecten van Ecoseal EP White kunststofdakbedekking ten opzichte van standaard dakbedekking.
Hiervoor is een fictief gangbaar gebouw als basis genomen.
De onderzoekers concluderen in het rapport dat door toepassing van Ecoseal EP White een significante verbetering van het thermisch binnenklimaat kan worden gerealiseerd.
Zo is een reductie gerealiseerd van binnenkomende zonnewarmte met 83,33 procent en energie bespaard doordat de hoeveelheid binnenkomende zonnewarmte door het dak wordt verminderd.
Dat leidt tot een lagere energieprestatiecoëfficiënt.

Reageer op dit artikel