nieuws

Keramieksector teleurgesteld in EU

bouwbreed

-De keramische industrie is teleurgesteld over de beslissing van de Europese Commissie om voorlopig geen belastingvrijstelling op aardgasverbruik toe te staan. Dat zegt directeur Ewald van Hal van de stichting Verenigde Keramische Organisaties (VKO) in een reactie op het besluit. ‘Brussel’ maakte woensdag bekend een diepgaand onderzoek in te stellen naar de voorgenomen belastingvrijstelling door […]

-De keramische industrie is teleurgesteld over de beslissing van de Europese Commissie om voorlopig geen belastingvrijstelling op aardgasverbruik toe te staan.
Dat zegt directeur Ewald van Hal van de stichting Verenigde Keramische Organisaties (VKO) in een reactie op het besluit. ‘Brussel’ maakte woensdag bekend een diepgaand onderzoek in te stellen naar de voorgenomen belastingvrijstelling door de Nederlandse overheid. De Europese Commissie ziet de maatregel voorlopig als een vorm van ongeoorloofde staatssteun. Van Hal vindt dat de commissie onjuiste argumenten aanvoert. Zo weerspreekt hij dat de maatregel in strijd zou zijn met de aard en opzet van het Nederlandse belastingstelsel. “Het stelsel kent ook vrijstellingen energiebelasting voor bijvoorbeeld elektrolytische en chemische reductieprocessen”, aldus Van Hal. Hij is bovendien van mening dat de commissie ook volledig voorbij gaat aan de wens van Nederland om ongewenste benadeling van de Nederlandse keramische industrie in Europa te beëindigen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels