nieuws

Jan van Eyck aan restauratie toe

bouwbreed

Het karakteristieke pand van de Jan van Eyck Academie in Maastricht is dringend aan restauratie toe. Het gebouw aan het Academieplein was het laatste grote werk van de Heerlense architect Frits Peutz (1896-1974), onder meer bekend van het Glaspaleis in Heerlen. Het Eindhovense architectenbureau Architecten-en-en heeft het restauratieplan ontworpen, met behoud van de typische Peutz-kenmerken […]

Het karakteristieke pand van de Jan van Eyck Academie in Maastricht is dringend aan restauratie toe. Het gebouw aan het Academieplein was het laatste grote werk van de Heerlense architect Frits Peutz (1896-1974), onder meer bekend van het Glaspaleis in Heerlen. Het Eindhovense architectenbureau Architecten-en-en heeft het restauratieplan ontworpen, met behoud van de typische Peutz-kenmerken zoals strakgepleisterde gevels en aandacht voor detaillering.

Reageer op dit artikel