nieuws

Jaaromzet Vinci stijgt naar 33,5 miljard euro

bouwbreed

Vinci heeft vorig jaar de bedrijfsopbrengsten met 10 procent opgevoerd tot 33,5 miljard euro. Het Franse bouwconcern zag de omvang van het orderboek met 8 procent toenemen tot 23,2 miljard euro.

Dat heeft de bouwonderneming gisteren naar buiten gebracht.
De aannemingsactiviteiten van Vinci, waaronder bouw, infrastructuur en energie, waren goed voor 28,5 miljard euro. Onderhoud en beheer van tolwegen leverden de Fransen nog eens 4,7 miljard euro op. De bouwonderneming draaide in 2008 met name in het buitenland op volle toeren. Vinci zag er de omzet met 16,8 procent stijgen tot 12,5 miljard. In Frankrijk haalde het bedrijf 21 miljard euro op, 3,8 procent meer dan het voorgaande jaar.
Construction, de bouwtak van Vinci, maakte een omzetsprong van ruim 15 procent en kwam uit op 15,7 miljard euro. De divisie profiteerde vooral van enkele grote overnames, waaronder die van funderingsspecialist Solétanche-Bachy en de Britse woningbouwer Taylor Woodrow.

Waakzaamheid

De jaaromzet van wegenbouwer Eurovia nam met 6,2 procent toe tot 8,2 miljard. De stijging was vooral het gevolg van groei in Oost-Europa. Vinci slaagde er in om in onder meer Tsjechië en Polen grote projecten binnen te halen.
Aan een voorspelling voor dit jaar waagt Vinci zich niet, gezien de verslechterde economische omstandigheden wereldwijd. “We zijn 2009 met vertrouwen, maar zeker ook met verhoogde waakzaamheid begonnen”, aldus de onderneming. Met 23,2 miljard euro aan werk op de plank kan Vinci in ieder geval nog tien maanden vooruit.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels