nieuws

Holle ruimtes onder Maastrichtse straat

bouwbreed

Met behulp van radardetectie zijn onder de Aramislaan in de Maastrichtse wijk Biesland enkele holle ruimtes gevonden. Dat onderzoek werd uitgevoerd nadat op 10 januari twee gaten waren ontstaan in het wegdek van de Athoslaan, een zijstraat van de Aramislaan. Oorzaak was een defecte waterleiding, waardoor zand was weggespoeld. Onduidelijk bleef waar dat zand was […]

Met behulp van radardetectie zijn onder de Aramislaan in de Maastrichtse wijk Biesland enkele holle ruimtes gevonden.
Dat onderzoek werd uitgevoerd nadat op 10 januari twee gaten waren ontstaan in het wegdek van de Athoslaan, een zijstraat van de Aramislaan. Oorzaak was een defecte waterleiding, waardoor zand was weggespoeld.
Onduidelijk bleef waar dat zand was gebleven. In eerste instantie dacht men dat het de riolering in was gespoeld. Inspectie van de riolering leerde dat dit niet het geval was. Verder onderzoek naar de omvang van de holle ruimtes is nodig.

Reageer op dit artikel