nieuws

Groot project in Alkmaar naar Volker en Ballast

bouwbreed

Volker Wessels Vastgoed en Ballast Nedam Ontwikkelingsmaatschappij krijgen zeer waarschijnlijk de opdracht de gebiedontwikkeling van het binnenstedelijk gebied Overstad in Alkmaar te verzorgen. De gemeenteraad krijgt binnenkort het voorstel om de gebiedsontwikkeling te gunnen aan het consortium, dat naast Volker Wessels Vastgoed en Ballast Nedam Ontwikkelingsmaatschappij bestaat uit BNG Vastgoedontwikkeling, woningcorporatie Ymere en Ontwikkelings- en […]

Volker Wessels Vastgoed en Ballast Nedam Ontwikkelingsmaatschappij krijgen zeer waarschijnlijk de opdracht de gebiedontwikkeling van het binnenstedelijk gebied Overstad in Alkmaar te verzorgen. De gemeenteraad krijgt binnenkort het voorstel om de gebiedsontwikkeling te gunnen aan het consortium, dat naast Volker Wessels Vastgoed en Ballast Nedam Ontwikkelingsmaatschappij bestaat uit BNG Vastgoedontwikkeling, woningcorporatie Ymere en Ontwikkelings- en Participatiebedrijf Publieke Sector (OPP). Het consortium is de winnaar geworden van de aanbesteding.
Het gaat om een verouderd industriegebied van 32 hectare, dat tegen de binnenstad ligt. Alkmaar schat de ontwikkelingskosten op 600 miljoen euro. Voor dat geld komen er straks 2000 woningen, 40.000 vierkantie meter winkelruimte, parkeerruimten en enkele grote infrastructurele werken.
Volgens het consortium zullen delen van de wijk straks doen denken aan de Amsterdamse Jordaan. Als de gemeente akkoord gaat, zal volgend jaar gestart worden met de bouw.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels