nieuws

Glaskap BIK laat zich makkelijk monteren

bouwbreed Premium

“In minder dan een halve dag is onze nieuwe glaskap Moduglas geplaatst,” zegt Marcel van Hassel van fabrikant BIK Bouwproducten uit Spanbroek.

SDLqHet moeilijkste werk is nog het maken van het gat waar de glaskap op komt”, vindt Van Hassel. Het plaatsen van de Moduglas is gewoon een kwestie van ophijsen, uitpakken en op z’n plek schuiven. De glaskap komt kant-en-klaar en inclusief opstand op een pallet op de bouw en hoeft alleen nog vastgeschroefd en ingeplakt. De praktijk leert dat het positioneren meer een kwestie van schuiven dan van tillen is zodat ook de rug meeprofiteert.
Maar het belangrijkste voordeel: de timmerman hoeft geen constructie boven het gat meer te maken waardoor de bouwtijd fors vermindert. En omdat de hele constructie in de fabriek is voorbereidt neemt de kans op fouten en bijvoorbeeld lekken rond de aansluiting met het dak eveneens fors af.

Zonnescherm

BIK Bouwproducten adviseert de Moduglas voor onder meer de woningbouw en levert de constructie in lengtes tot 8 meter. De breedte bedraagt altijd één meter. Het glas is van het type HR++. De fabrikant biedt het aan in een versie die alleen warmte weert en in een variant die ook zon weert. Van Hassel: “Wie wil kan er ook een zonnescherm op laten monteren. De meest gangbare constructie is dan een scherm aan de buitenkant van het glas.” Omdat het daar op den duur wat zal lijden onder weer en wind en andere natuurlijke gebeurtenissen monteert BIK het als optie ook aan de binnenkant.
In een andere uitvoering opent en sluit een kettingmotor het glas van de kap. De Moduglas beweegt dan telkens over de hele lengte. En daarmee is een goede ventilatie gegarandeerd.
Voor vaste glaskappen biedt BIK nog ventilatieroosters aan. Als aanvulling voor de gemotoriseerde uitvoering biedt BIK sensoren aan die de glaskap bij een naderende storm en bui sluiten. “In de loop van dit jaar laten we onderzoeken of de Moduglas het Politiekeurmerk Veilig Wonen mag vieren”, zegt Van Hassel.
Nog wat cijfers: het glas heeft een U-waarde van 1,1 en de behuizing van 0,46. Het systeem is thermisch gescheiden en isoleert ook goed geluid.
En niet onbelangrijk: de glaskap bied ook beveiliging tegen doorvallen. Een poedercoating beschermt de aluminium profielen en panelen tegen weer en wind. In elk geval in de tien jaar dat BIK Bouwproducten de Moduglas garandeert.

Reageer op dit artikel