nieuws

Fortum wil derde Finsekernreactor bouwen

bouwbreed

Het Finse energieconcern Fortum wil een nieuwe kernreactor bouwen. Daarvoor heeft het bedrijf de vergunningaanvraag op tafel gelegd bij de regering in Helsinki. Fortum raamt de kosten op dit moment op 4 tot 6 miljard euro, afhankelijk van de omvang en het type. De reactor moet komen te liggen bij Loviissa in de buurt van […]

Het Finse energieconcern Fortum wil een nieuwe kernreactor bouwen. Daarvoor heeft het bedrijf de vergunningaanvraag op tafel gelegd bij de regering in Helsinki. Fortum raamt de kosten op dit moment op 4 tot 6 miljard euro, afhankelijk van de omvang en het type. De reactor moet komen te liggen bij Loviissa in de buurt van de hoofdstad. Hier runt het concern al twee oudere reactoren uit de jaren zeventig en tachtig. Als de Finse politici volgend jaar volgens plan goedkeuring hechten aan de uitbreiding van de kernenergiecapaciteit kan de nieuwe Fortum-centrale normaal gesproken in 2020 in bedrijf worden gesteld. In eerder stadium werden ook door twee concurrenten van Fortum reactorbouwplannen ingediend.

Reageer op dit artikel