nieuws

Fabriek voor biobrandstof

bouwbreed

De Rotterdamse haven bereidt zich voor op de EU-verplichting vanaf 2010 in benzine en diesel 5,75 procent biobestanddelen te mengen. Deze bio-ethanolfabriek van de Spaanse multinational in aanbouw in het Europoort-gebied komt in de loop van dit jaar gereed en is dan goed voor een jaarproductie van 450.000 ton bio-ethanol. In totaal worden rond Rotterdam […]

De Rotterdamse haven bereidt zich voor op de EU-verplichting vanaf 2010 in benzine en diesel 5,75 procent biobestanddelen te mengen. Deze bio-ethanolfabriek van de Spaanse multinational in aanbouw in het Europoort-gebied komt in de loop van dit jaar gereed en is dan goed voor een jaarproductie van 450.000 ton bio-ethanol. In totaal worden rond Rotterdam zeven biobrandstoffabrieken ontwikkeld. Die zijn samen goed voor ongeveer 600.000 ton bio-ethanol en 3 miljoen ton biodiesel.Foto: Your Captain

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels