nieuws

Eurlings wil dat trein 160 gaat rijden

bouwbreed Premium

Verkeersminister Eurlings staat postitief tegen het idee van de ChristenUnie om treinen op de trajecten Den Haag Mariahoeve-Hoofddorp, Amsterdam Bijmer-Utrecht, Boxtel-Eindhoven en Weesp-Lelystad 160 kilometer per uur te laten rijden. Hij zegt zelfs 25 miljoen euro toe aan de NS om dat technisch mogelijk te maken, mits de NS zelf de helft van de kosten […]

Verkeersminister Eurlings staat postitief tegen het idee van de ChristenUnie om treinen op de trajecten Den Haag Mariahoeve-Hoofddorp, Amsterdam Bijmer-Utrecht, Boxtel-Eindhoven en Weesp-Lelystad 160 kilometer per uur te laten rijden. Hij zegt zelfs 25 miljoen euro toe aan de NS om dat technisch mogelijk te maken, mits de NS zelf de helft van de kosten voor materieelombouw op zich neemt.
Eurlings wacht echter al twee maanden op een reactie van het spoorbedrijf. Die gaf deze week aan meer tijd te willen om technische uitvoering, maakbaarheid, planning en kosten beter te kunnen onderzoeken.

Reageer op dit artikel