nieuws

Dubai krijgt lening van 20 miljard

bouwbreed

Dubai heeft een lening van 20 miljard dollar gekregen van de centrale bank van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Dat melden locale kranten in de Golfregio. Het geld moet voldoende zijn voor het emiraat om dit jaar zijn schulden af te betalen. Dubai zou een schuld van in totaal 80 miljard hebben bij Abu Dhabi, […]

Dubai heeft een lening van 20 miljard dollar gekregen van de centrale bank van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE). Dat melden locale kranten in de Golfregio. Het geld moet voldoende zijn voor het emiraat om dit jaar zijn schulden af te betalen. Dubai zou een schuld van in totaal 80 miljard hebben bij Abu Dhabi, de hoofdstad van de VAE.
Door de economische crisis zijn nieuwe bouwprojecten in Dubai hoogst onzeker geworden. De grootste bouwer van het emiraat, Emaar, heeft dertien grote bouwprojecten stilgelegd. De verkoop van woningen, hotels en kantoren is drastisch ingezakt. Prijscorrecties tot 40 procent worden verwacht. Emaar zegt wel alle lopende projecten af te bouwen, waaronder de Burj Dubai, met 818 meter het hoogste gebouw van de wereld.
> pagina 6: bouwparadijs Dubai ligt aan noodinfuus

Reageer op dit artikel