nieuws

Californië dreigt 276 projecten stil te leggen

bouwbreed

In Californiëdreigen 276 publieke werken stilgelegd te worden. Oorzaak is de discussie over het budget van de staat van gouverneur Arnold Schwarzenegger waar geen overeenstemming over is. De staat, de achtste economie in de wereld, kampt met een tekort van bijna 42 miljard dollar, dat opgevangen moet worden volgens de plannen door een tijdelijke belastingverhoging […]

In Californiëdreigen 276 publieke werken stilgelegd te worden. Oorzaak is de discussie over het budget van de staat van gouverneur Arnold Schwarzenegger waar geen overeenstemming over is.
De staat, de achtste economie in de wereld, kampt met een tekort van bijna 42 miljard dollar, dat opgevangen moet worden volgens de plannen door een tijdelijke belastingverhoging die 14,4 miljard dollar oplevert, een bezuiniging van 16 miljard op de uitgaven en een lening van 11 miljard. De belastingverhoging is het breekpunt voor vooral Republikeinen.
De financiële top van de staat heeft nu gewaarschuwd dat de werken gestopt moeten worden zolang het budget niet is goedgekeurd. In totaal gaat het om een bedrag van 3,7 miljard dollar aan werken. In december werden al 5600 werken stilgelegd.

Reageer op dit artikel