nieuws

Brug A4 over Oude Rijn tijdelijk stiller

bouwbreed

De verdiepte bak van de A4 bij Leiderdorp laat nog zo lang op zich wachten, dat Rijkswaterstaat tijdelijke geluidmaatregelen treft bij de brug die nu de kruising met de Oude Rijn vormt. Het Rijk komt de omliggende W4-gemeenten verder tegemoet door hun bijdrage te verlagen van 42 miljoen naar 26 miljoen euro, heeft minister Eurlings […]

De verdiepte bak van de A4 bij Leiderdorp laat nog zo lang op zich wachten, dat Rijkswaterstaat tijdelijke geluidmaatregelen treft bij de brug die nu de kruising met de Oude Rijn vormt.
Het Rijk komt de omliggende W4-gemeenten verder tegemoet door hun bijdrage te verlagen van 42 miljoen naar 26 miljoen euro, heeft minister Eurlings beloofd. Bouwer BAM was al eerder schadeloos gesteld voor de onvrijwillige knip in het d0x26c-contract. De Raad van State vernietigde in de zomer van 2007 het tracébesluit voor de wegverbreding ter hoogte van Leiderdorp.
De Spoedwet wegverbreding biedt uitkomst, maar ligt nog in de Eerste Kamer. Na instemming komt het nieuwe tracébesluit ter inzage te liggen en volgt mogelijk opnieuw een gang naar de Raad van State. In het meest gunstige scenario kan BAM eind dit jaar met de bouw van de verdiepte bak en wegverbreding beginnen. De bouw moet in 2014 klaar zijn.

Reageer op dit artikel