nieuws

Brandwerend volgens komende Euro-norm

bouwbreed

Vier uur brandwerendheid voor draagconstructies, schachtwanden en compartimentscheidingen, belooft Knauf met zijn Fireboard. De tijdsduur bleek volgens de fabrikant uit een test volgens de Europese ENV voornorm 13381-4 ‘brandwerendheid van stalen kolommen en liggers’. Fireboard is een bekledingsplaat met een gipskern met toeslagstoffen en glasvezel en een ommanteling met een onbrandbaar, in gips gedrenkt glasvlies […]

Vier uur brandwerendheid voor draagconstructies, schachtwanden en compartimentscheidingen, belooft Knauf met zijn Fireboard. De tijdsduur bleek volgens de fabrikant uit een test volgens de Europese ENV voornorm 13381-4 ‘brandwerendheid van stalen kolommen en liggers’. Fireboard is een bekledingsplaat met een gipskern met toeslagstoffen en glasvezel en een ommanteling met een onbrandbaar, in gips gedrenkt glasvlies dat de brandwerendheid verbetert. Afhankelijk van de vereiste brandwerendheid kunnen platen van 12,5, 15, 20, 25 en 30 millimeter enkel of meerlaags worden aangebracht. De platen worden onderling geniet.

Reageer op dit artikel