nieuws

Bouwvakkers met stenen bekogeld om heiwerk

bouwbreed Premium

Er is grote weerzin tegen de heiwerkzaamheden naast het PSV-stadion in Eindhoven. Bouwvakkers zijn donderdagavond door woedende buurtbewoners bekogeld met stenen.

De werkzaamheden aan een parkeergarage en een appartementencomplex in de Stadionbuurt worden verricht door de combinatie Stam+De Koning/Van de Ven, beide onderdeel van Volker Wessels. Deze heeft de vergunning om te heien tussen 7.30 en 18.00 uur. De politie kreeg rond half acht ’s avonds een melding dat de bouwvakkers werden belaagd. Vanwege een technisch probleem waren de bouwers toen nog aan het werk. Ze waren een pijp van 30.000 euro aan het optrekken, die was blijven kleven in het gestorte beton. Vijf omstanders zagen dit aan voor regulier heiwerk en reageerden kwaad. Het is niet bekend hoeveel mensen gericht met stenen naar de werknemers hebben gegooid.
Het heien van 1500 palen leidt al wekenlang tot weerstand bij de omwonenden. Zeker tachtig wijkbewoners hebben gezondheidsklachten als hoofdpijn en slaapproblemen. Deze week kregen alle bewoners een brief dat het werk drie maanden langer gaat duren, vanwege de hardheid van sommige grondlagen.
Om de geluidsoverlast bij het heien te beperken is er al eerder een wand van containers geplaatst en zijn er geluidswerende heimantels aangebracht. De bewoners willen via de rechter de bouw stilleggen, ten behoeve van een stillere heimethode met voorgeboorde gaten. Dit zou de bouw een half jaar vertragen.

Reageer op dit artikel