nieuws

Bouw Rijnenburg stimuleert files

bouwbreed Premium

In de polder Rijnenburg mogen maximaal 7000 woningen worden gebouwd. Wordt dit aantal overschreden, dan is dit funest voor de doorstroom van het verkeer rondom de stad Utrecht. Dat blijkt uit een verkeersonderzoek dat in opdracht van Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht is uitgevoerd. “Vanuit het zuidwesten van Utrecht raken de toegangswegen overvol. Dit […]

In de polder Rijnenburg mogen maximaal 7000 woningen worden gebouwd. Wordt dit aantal overschreden, dan is dit funest voor de doorstroom van het verkeer rondom de stad Utrecht. Dat blijkt uit een verkeersonderzoek dat in opdracht van Gedeputeerde Staten van de provincie Utrecht is uitgevoerd. “Vanuit het zuidwesten van Utrecht raken de toegangswegen overvol. Dit leidt tot ongewenste files op de wegen in en rondom de stad Utrecht”, zo concludeert het onderzoek.
Indien er meer dan 7000 woningen worden gebouwd in Rijnenburg, dan zal het voor de wijkbewoners geen problemen opleveren om het gebied te verlaten via een aansluiting op de rijksweg. Als ze vervolgens de stad Utrecht inrijden, komen ze in een fuik terecht. Dat komt doordat een aantal toegangswegen van Utrecht over tien jaar vol is.
Met die gevolgtrekking loopt het onderzoek in de pas met de conclusies uit een onderzoek dat eerder werd uitgevoerd door het samenwerkingsverband NV Utrecht.
Mogelijkheden om via de toegangswegen meer verkeer af te voeren, zijn er niet of nauwelijks. In geval van extra woningbouw in Rijnenburg, voorziet de studie verkeersproblemen bij de wijk Hooggelegen, op de Europalaan en op de prins Clausburg.

Reageer op dit artikel