nieuws

Bergen ontwikkelt recreatiegebied

bouwbreed

Zand- en grindbedrijf Kampergeul uit Heijen en de Noord-Limburgse gemeente Bergen hebben een akkoord bereikt over de aanleg van een groot waterrecreatiegebied. Op het terrein tussen Ayen en Well en het Leukermeer komen onder meer een jachthaven en een vakantiedorp. Onderdeel daarvan vormt ook de aanleg van een hoogwatergeul. In tien jaar tijd moet het […]

Zand- en grindbedrijf Kampergeul uit Heijen en de Noord-Limburgse gemeente Bergen hebben een akkoord bereikt over de aanleg van een groot waterrecreatiegebied. Op het terrein tussen Ayen en Well en het Leukermeer komen onder meer een jachthaven en een vakantiedorp. Onderdeel daarvan vormt ook de aanleg van een hoogwatergeul. In tien jaar tijd moet het gebied worden omgetoverd tot het aantrekkelijkste waterrecreatiegebied van Noord-Limburg. Door een uitgekiende combinatie van rivierverruiming en natuurontwikkeling daalt bovendien de hoogwaterstand.

Reageer op dit artikel