nieuws

Arcelor Mittal betrokken bij kartelonderzoek EU

bouwbreed

Staalconcern Arcelor Mittal is betrokken bij het onderzoek van de Europese Commissie naar vermeende prijsafspraken in de markt voor voorspanstaal. Dat blijkt uit documenten die het bedrijf heeft ingediend bij de Amerikaanse beurstoezichthouders Securities and Exchange Commission. Het gaat om drie dochterbedrijven en twee voormalige onderdelen van ’s werelds grootste staalfabrikant. De Europese Commissie begon […]

Staalconcern Arcelor Mittal is betrokken bij het onderzoek van de Europese Commissie naar vermeende prijsafspraken in de markt voor voorspanstaal.
Dat blijkt uit documenten die het bedrijf heeft ingediend bij de Amerikaanse beurstoezichthouders Securities and Exchange Commission. Het gaat om drie dochterbedrijven en twee voormalige onderdelen van ’s werelds grootste staalfabrikant.
De Europese Commissie begon vorig jaar oktober met het onderzoek, maar gaf destijds geen namen van de betrokken bedrijven. Arcelor Mittal heeft in december gereageerd op de bevindingen, maar zegt dat de hoogte van een eventuele boete nog onduidelijk is. De commissie kan voor overtredingen van de mededingingswet tot 10 procent van de omzet van een bedrijf gaan.
Eerder maakte de Finse staalproducent Rautaruukki al bekend dat zij verdacht wordt van marktverdeling en prijsafspraken.

Reageer op dit artikel