nieuws

Amsterdam eens met klimaatambities

bouwbreed

Amsterdam wil voor 2020 op eigen grondgebied de CO2-uitstoot met 20 procent verminderen. milieuwethouder Marijke Vos van Amsterdam heeft als eerste grote Europese stad het ‘Convenant of Mayors’ getekend. De gemeente geeft voortaan het goede voorbeeld met onder meer de bouw van energiezuinige kantoren en duurzame stadsverlichting. Stedelijke gebieden zijn verantwoordelijk voor meer dan de […]

Amsterdam wil voor 2020 op eigen grondgebied de CO2-uitstoot met 20 procent verminderen. milieuwethouder Marijke Vos van Amsterdam heeft als eerste grote Europese stad het ‘Convenant of Mayors’ getekend. De gemeente geeft voortaan het goede voorbeeld met onder meer de bouw van energiezuinige kantoren en duurzame stadsverlichting. Stedelijke gebieden zijn verantwoordelijk voor meer dan de helft van de CO2-uitstoot.
Het convenant is door de Europese Commissie bedacht om de meest actieve steden op gebied van duurzaamheid bij elkaar te brengen.

Reageer op dit artikel