nieuws

Amerikaans AEG bouwt arena in Kopenhagen

bouwbreed

Het Amerikaanse AEG Worldwide bouwt in de Deense hoofdstad Kopenhagen een mega-arena met een zitplaatsencapaciteit voor 15.000 toeschouwers en een gebruiksoppervlakte van 58.000 vierkante meter. AEG Worldwide kreeg dit pps-project in stadsdeel Ørestad in concurrentie met diverse andere aanbieders. De Amerikanen nemen de verplichting op zich om in de arena 40 evenementen per jaar te […]

Het Amerikaanse AEG Worldwide bouwt in de Deense hoofdstad Kopenhagen een mega-arena met een zitplaatsencapaciteit voor 15.000 toeschouwers en een gebruiksoppervlakte van 58.000 vierkante meter. AEG Worldwide kreeg dit pps-project in stadsdeel Ørestad in concurrentie met diverse andere aanbieders. De Amerikanen nemen de verplichting op zich om in de arena 40 evenementen per jaar te organiseren. Het gemeentebestuur stelt het entertainmentfaciliteitenconcern een 30-jarige rentevrije lening van 27 miljoen euro ter beschikking.

Reageer op dit artikel