nieuws

ABB maakt winstvaldoor afschrijvingen

bouwbreed

Het Zwitsers-Zweedse technologieconcern ABB heeft in het vierde kwartaal de nettowinst met 88 procent zien dalen tot 213 miljoen dollar. Het resultaat, beïnvloed door een afschrijving van circa 870 miljoen dollar, was beter dan de verwachting van analisten. Die hadden gerekend op een winst van 154 miljoen. ABB boekte de afschrijving om de eventuele gevolgen […]

Het Zwitsers-Zweedse technologieconcern ABB heeft in het vierde kwartaal de nettowinst met 88 procent zien dalen tot 213 miljoen dollar. Het resultaat, beïnvloed door een afschrijving van circa 870 miljoen dollar, was beter dan de verwachting van analisten. Die hadden gerekend op een winst van 154 miljoen. ABB boekte de afschrijving om de eventuele gevolgen op te vangen van Europese en Amerikaanse onderzoeken naar prijsafspraken op de transformatormarkt waar ABB zich mogelijk schuldig aan heeft gemaakt. ABB heeft ook te lijden onder de afzwakkende economie. De orders in het vierde kwartaal gingen met 19 procent achteruit tot 7,2 miljard dollar.

Reageer op dit artikel