nieuws

Aandeel groene stroomstijgt tot 7,5 procent

bouwbreed Premium

Wind en biomassa zorgen in Nederland voor een groeiende productie van duurzame elektriciteit. Vorig jaar steeg volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek het aandeel groene stroom met anderhalf procentpunt tot 7,5 procent. De rijksoverheid mikt voor 2010 op een productie van 9 procent duurzaam gewonnen elektriciteit. Dankzij de ingebruikname van veel nieuwe molens komt […]

Wind en biomassa zorgen in Nederland voor een groeiende productie van duurzame elektriciteit. Vorig jaar steeg volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek het aandeel groene stroom met anderhalf procentpunt tot 7,5 procent. De rijksoverheid mikt voor 2010 op een productie van 9 procent duurzaam gewonnen elektriciteit.
Dankzij de ingebruikname van veel nieuwe molens komt Nederlandse groene stroom voor de helft uit windenergie. De capaciteit van de windmolens steeg – geholpen door subsidies uit de MEP-regeling – vorig jaar met 470 megawatt tot 2216 megawatt. Nieuwe verbranders van afvalhout te Alkmaar en Hengelo plus de kippenmestverbrander in Moerdijk voegden 90 megawatt toe aan de capaciteit van stroom uit biomassa. Deze categorie levert een kwart van de biostroom. De geïmporteerde groene stroom had vorig jaar een omvang van 15 procent.

Reageer op dit artikel