nieuws

‘Zzp’ers meer betrekken bij aanbestedingen’

bouwbreed

Het kabinet vindt het belangrijk dat zelfstandigen zonder personeel toegang hebben tot overheidsopdrachten. Daarvoor is het belangrijk dat aanbestedende diensten slechts die eisen stellen die relevant zijn voor de opdracht. Dit staat in het actieplan top tien hinderlijke regels voor zzp’ers van het ministerie van Economische Zaken.

Het kabinet vindt het belangrijk dat zelfstandigen zonder personeel toegang hebben tot overheidsopdrachten. Daarvoor is het belangrijk dat aanbestedende diensten slechts die eisen stellen die relevant zijn voor de opdracht. Dit staat in het actieplan top tien hinderlijke regels voor zzp’ers van het ministerie van Economische Zaken.
Om daarvoor te zorgen vindt het kabinet een verdere professionalisering van de aanbestedende diensten noodzakelijk. Daarin worden zij ondersteund door Pianoo waarvan het voortbestaan met drie jaar is verlengd.
Daarnaast zal het ministerie van Economische Zaken in de nieuwe Aanbestedingswet maatregelen nemen om de administratieve lasten voor inschrijvers op een overheidsopdracht te verlagen. Daardoor wordt ook de drempel voor zzp’ers om in te schrijven voor een overheidsopdracht verlaagd, denkt het ministerie.

Reageer op dit artikel