nieuws

Zeeland dekt zich in voor grondspeculant

bouwbreed

Grondeigenaren die hun bezit in het gebied Waterdunen willen verkopen, moeten het in de eerste plaats aanbieden aan de provincie Zeeland. Met deze maatregel wil de provincie grondspeculatie en prijsopdrijving tegengaan. De provincie benadrukt dat de toepassing van het Voorkeursrecht Gemeenten de rechten en de belangen van de grondeigenaren niet in de weg staat. Er […]

Grondeigenaren die hun bezit in het gebied Waterdunen willen verkopen, moeten het in de eerste plaats aanbieden aan de provincie Zeeland. Met deze maatregel wil de provincie grondspeculatie en prijsopdrijving tegengaan.
De provincie benadrukt dat de toepassing van het Voorkeursrecht Gemeenten de rechten en de belangen van de grondeigenaren niet in de weg staat. Er is geen sprake van gedwongen verkoop. Grondbezitters die willen verkopen, krijgen een marktconform bedrag voor hun land. Bovendien geldt het voorkeursrecht niet voor bestaande woningen binnen het gebied.
De reden van de maatregel is dat de provincie Zeeland een natuur- en recreatiegebied wil vestigen in Waterdunen. Daarvoor moet nog 180 hectare grond worden aangekocht.
Volgens een toelichting van de provincie proberen projectontwikkelaars land aan te kopen in het gebied. Daardoor dreigt de provincie haar regierol bij de uitvoering van de plannen voor Waterdunen te verliezen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels