nieuws

Woningbouw Noorwegen in dal

bouwbreed

De woningbouw in Noorwegen is ten opzichte van 2007 met 40 procent gedaald. Dat blijkt uit de kersvers bijgewerkte statistieken van brancheorganisatie Boligprodusentene.

De woningbouw in Noorwegen is ten opzichte van 2007 met 40 procent gedaald. Dat blijkt uit de kersvers bijgewerkte statistieken van brancheorganisatie Boligprodusentene.
Volgens de organisatie is de woningbouwbedrijvigheid daarmee terechtgekomen op het record lage niveau van 1992. De daling accelereerde in het vierde kwartaal met 56 procent. Als die trend zich voortzet zakt de bouw in het lopende jaar naar een nieuw historisch dieptepunt van 13.000 wooneenheden inclusief enkele duizenden studentenflats.
Het centraal bureau van de statistiek in Oslo (SSB) is optimistischer en voorziet dat dit jaar wordt begonnen met 18.000 woningen. De aannemersorganisatie wijst die prognose af, omdat de overheidsstatistici alleen kijken naar de vergunningsaanvragen en niet naar wat er in de praktijk van de grond komt.

Reageer op dit artikel