nieuws

Wolseley ziet winst fors kelderen

bouwbreed

Het Britse bouwmaterialenconcern Wolseley heeft de omstandigheden in november en december ernstig zien verslechteren. Wolseley verwacht daarom dat de winst voor belastingen in de tweede jaarhelft 66 procent lager ligt. De omzet komt naar verwachting 3 procent hoger uit.

Het Britse bouwmaterialenconcern Wolseley heeft de omstandigheden in november en december ernstig zien verslechteren. Wolseley verwacht daarom dat de winst voor belastingen in de tweede jaarhelft 66 procent lager ligt. De omzet komt naar verwachting 3 procent hoger uit.
Worden wisselkoerseffecten meegerekend, dan komt de winstval zelfs op 75 procent uit. Wolseley is, behalve door de verslechterde markt, zwaar getroffen door de voortdurende val van het Britse pond tegenover zowel de dollar als de euro. Voornamelijk om die reden is de schuld ook met 22 procent toegenomen tot bijna drie miljard euro. Van die schuld staat 14 procent uit in dollars, 48 procent in euro’s en 38 procent in ponden.
Wolseley ‘verwacht dat de macro-economische omstandigheden op de korte termijn verder verslechteren.’

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels