nieuws

Wegdek A27 gefreesd na vorstschade

bouwbreed

Het wegdek van de A27 tussen Utrecht en Hilversum is door vorst beschadigd. Ter hoogte van Maartensdijk gaat het om een lengte van ongeveer 1 kilometer. Ook op het traject ten noorden van Maartensdijk richting Hilversum is op enkele plaatsen vorstschade ontstaan. Gisteravond is Rijkswaterstaat gestart met herstelwerkzaamheden. Eerst freest de dienst het slechtste gedeelte van het wegdek. De tijdelijke maatregel moet langdurig oponthoud voorkomen. Gedurende de vorstperiode geldt een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur.

Het wegdek van de A27 tussen Utrecht en Hilversum is door vorst beschadigd. Ter hoogte van Maartensdijk gaat het om een lengte van ongeveer 1 kilometer. Ook op het traject ten noorden van Maartensdijk richting Hilversum is op enkele plaatsen vorstschade ontstaan. Gisteravond is Rijkswaterstaat gestart met herstelwerkzaamheden. Eerst freest de dienst het slechtste gedeelte van het wegdek. De tijdelijke maatregel moet langdurig oponthoud voorkomen. Gedurende de vorstperiode geldt een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur.
Na het frezen, als de ijstijd voorbij is, komt er een nieuwe asfaltlaag op de weg.
Het asfalt op de rijkswegen ondervindt elk jaar zogeheten winterschade. Door vorst raken meer steentjes los van het wegdek dan normaal.

Reageer op dit artikel