nieuws

Vloer uitgevlakt

bouwbreed

Pal achter het Stedelijk Museum in Amsterdam vlakt aannemer Midreth de vloer uit van de bouwput die zojuist voor kerst is drooggepompt. In de bijna 9 meter diepe put komt onder andere een hoge expositiehal. Daarboven op maaiveld komt de entree, met een overkapping van een reusachtige constructie en luifel van vezelversterktekunststof. Architect Mels Crouwel staat een 100 meter lange gladde wand voor ogen, zonder naden en dilataties. Daarom worden Twaron-vezels door de wapening geweven. Die reageren niet op temperatuursveranderingen. > techniek 10: blinkende badkuip

Pal achter het Stedelijk Museum in Amsterdam vlakt aannemer Midreth de vloer uit van de bouwput die zojuist voor kerst is drooggepompt. In de bijna 9 meter diepe put komt onder andere een hoge expositiehal. Daarboven op maaiveld komt de entree, met een overkapping van een reusachtige constructie en luifel van vezelversterktekunststof. Architect Mels Crouwel staat een 100 meter lange gladde wand voor ogen, zonder naden en dilataties. Daarom worden Twaron-vezels door de wapening geweven. Die reageren niet op temperatuursveranderingen. > techniek 10: blinkende badkuip

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels