nieuws

Verzorgingshuis

bouwbreed

EmmenIn de volksmond heet het nog wel eens een bejaardentehuis. Dit achterhaalde begrip past op geen enkele manier bij de 16 miljoen euro kostende nieuwbouwoperatie van het Emmer verzorgingshuis Holdert. Bijna een jaar geleden begon de Plegt-Vos Bouwgroep uit Assen met de bouw van wat een van de modernste verzorgingshuizen van ons land moet worden. Een ingewikkelde klus omdat een deel waarbij een deel van de bewoners in het complex bleef wonen en andere groep tijdelijk moest verhuizen. Komende zomer kunnen de eerste bewoners eindelijk terug naar ‘hun’ nieuwe Holdert. De laagbouw uit 1968 heeft dan plaatsgemaakt voor een woontoren met acht verdiepingen. Dit was hard nodig omdat het gebouw verouderd was en technisch niet meer in deze tijd past. De strenge vorst van afgelopen weken heeft volgens de bouwers geen noemenswaardige vertraging opgeleverd De nieuwe Holdert krijgt zestig verzorgingshuisappartementen, 42 verpleeghuiskamers en achttien huurappartementen Op de begane grond komen onder meer een grand-café en een restaurant waar zowel bewoners als bezoekers gebruik van kunnen maken.

EmmenIn de volksmond heet het nog wel eens een bejaardentehuis. Dit achterhaalde begrip past op geen enkele manier bij de 16 miljoen euro kostende nieuwbouwoperatie van het Emmer verzorgingshuis Holdert. Bijna een jaar geleden begon de Plegt-Vos Bouwgroep uit Assen met de bouw van wat een van de modernste verzorgingshuizen van ons land moet worden. Een ingewikkelde klus omdat een deel waarbij een deel van de bewoners in het complex bleef wonen en andere groep tijdelijk moest verhuizen. Komende zomer kunnen de eerste bewoners eindelijk terug naar ‘hun’ nieuwe Holdert. De laagbouw uit 1968 heeft dan plaatsgemaakt voor een woontoren met acht verdiepingen. Dit was hard nodig omdat het gebouw verouderd was en technisch niet meer in deze tijd past. De strenge vorst van afgelopen weken heeft volgens de bouwers geen noemenswaardige vertraging opgeleverd De nieuwe Holdert krijgt zestig verzorgingshuisappartementen, 42 verpleeghuiskamers en achttien huurappartementen Op de begane grond komen onder meer een grand-café en een restaurant waar zowel bewoners als bezoekers gebruik van kunnen maken.
Foto: Jan Sibon, tekst: Martin Laning

Reageer op dit artikel