nieuws

Verplichte bouwvergunning voor bouw grote kippenstal

bouwbreed

Door een te late reactie op een negatief advies van de welstandscommissie heeft de gemeente Stadskanaal een bouwvergunning af moeten geven voor een grote kippenmesterij voor 60.000 kippen.

Veertig omwonenden hebben inmiddels bezwaar gemaakt tegen de bouw van de 114 meter lange loods. De stal staat op het grensgebied van de gemeenten Stadskanaal en Bellingwedde. Er lag geen bestemmingsplan op.
Toen een boer uit Wedde begin vorig jaar een bouwvergunning indiende voor een grote kippenmesterij, bedrijfswoning en bijgebouw bestond er geen reden die te weigeren, aldus een woordvoerder van Stadskanaal. De welstandscommissie oordeelde echter dat de loods op het perceel niet aan de landschappelijke eisen voldeed.
De gemeente wilde de bouwvergunning hierop weigeren, maar nam hierover te laat een besluit. “Er stond een verkeerde datum op het stuk. We hebben gewoon een fout gemaakt. Van rechtswege hebben we de vergunning moeten verlenen”, geeft de woordvoerder toe. De omwonenden maken bezwaar tegen de komst van de stal. De Commissie Rechtsbescherming beoordeelt die en adviseert het college, dat vervolgens een definitief besluit neemt. De kippenmester moet ook nog een milieuvergunning aanvragen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels