nieuws

Verbundnetz Gas neemt belang in Skanled

bouwbreed Premium

Het Duitse aardgasbedrijf Verbundnetz Gas (VNG) neemt een belang van 10 procent in het Scandinavische transportleidingsproject Skanled en stelt daarmee de aanleg veilig. De 700 kilometer lange pipeline langs de kust van Noorwegen naar Zweden met een aftakking naar Jutland kan daarmee volgens plan in december 2012 in bedrijf worden gesteld. De ontwikkeling van het project dreigde schipbreuk te lijden omdat één van de aandeelhouders, het Deense energieconcern Hafslund, zich heeft teruggetrokken.

Het Duitse aardgasbedrijf Verbundnetz Gas (VNG) neemt een belang van 10 procent in het Scandinavische transportleidingsproject Skanled en stelt daarmee de aanleg veilig. De 700 kilometer lange pipeline langs de kust van Noorwegen naar Zweden met een aftakking naar Jutland kan daarmee volgens plan in december 2012 in bedrijf worden gesteld. De ontwikkeling van het project dreigde schipbreuk te lijden omdat één van de aandeelhouders, het Deense energieconcern Hafslund, zich heeft teruggetrokken.
VNG stapt echter in het opengevallen gat. De Duitsers krijgen een transportcapaciteit van 2 miljoen kubieke meter gas per etmaal. Tot de aandeelhouders behoort ook E.ON Ruhrgas, naast diverse Noorse, Deense en Zweedse energiebedrijven. Beheerder van de transportcapaciteit wordt de Noorse nettoezichthouder Gassco. De partners leggen uiterlijk 1 april een uitgewerkt aanlegplan op tafel bij de drie betrokken landen.

Reageer op dit artikel