nieuws

Van klooster naar appartementen

bouwbreed Premium

Eind vorig jaar hebben de laatste paters Redemptoristen het Neboklooster bij de Heilig Landstichting in Nijmegen verlaten. Eigenaar woningcorporatie Talis gaat het rijksmonument aanpassen tot een wooncomplex van 61 huurappartementen. Op de helling erachter bouwt Talis dertig luxe terraswoningen bestemd voor verkoop. Daartussenin komt een ondergrondse parkeergarage. De uitstraling van het oude klooster blijft zoveel mogelijk behouden. Doordat de terraswoningen in het talud bij de sportvelden komen, blijven de kloostertuin met vijver, de begraafplaats en het grootste deel van het omliggende bos intact.

Eind vorig jaar hebben de laatste paters Redemptoristen het Neboklooster bij de Heilig Landstichting in Nijmegen verlaten. Eigenaar woningcorporatie Talis gaat het rijksmonument aanpassen tot een wooncomplex van 61 huurappartementen. Op de helling erachter bouwt Talis dertig luxe terraswoningen bestemd voor verkoop. Daartussenin komt een ondergrondse parkeergarage. De uitstraling van het oude klooster blijft zoveel mogelijk behouden. Doordat de terraswoningen in het talud bij de sportvelden komen, blijven de kloostertuin met vijver, de begraafplaats en het grootste deel van het omliggende bos intact.
Talis investeert ongeveer 27 miljoen euro in het project, dat in in september moet beginnen. De bouwwerkzaamheden duren ongeveer anderhalf jaar. Het is nog niet bekend welke aannemer het werk gaat uitvoeren.

Reageer op dit artikel