nieuws

Strip voorkomt uitglijden op vlonder

bouwbreed Premium

introduceerde GWW Houtimport uit Oudewater. Het is een zwaluwstaartvormige strip van slijtvast materiaal die in de werkplaats van GWW Houtimport op houten planken wordt aangebracht.

De slijtlaag bestaat uit epoxyhars, ingestrooid met gecalcineerde bauxietkorrels. De gripstrip voorkomt bijvoorbeeld dat mensen op een natte steiger of vlonder uitglijden. De lichtgrijze gripstrip verstoort de aanblik van het hout niet, integendeel, hij benadrukt de vormgeving van de steiger of vlonder. Doordat de planken reeds in de werkplaats van een of twee gripstrips worden voorzien, zijn aanvullende werkzaamheden op de bouwplaats overbodig.
GWW Houtimport biedt de gripstrip aan op planken van verschillende houtsoorten, van 28 tot 90 millimeter dik en van 90 tot 290 millimeter breed. Het hout is voorzien van het Forest Stewardship Council (FSC)-keurmerk. GWW Houtimport levert ook combipalen, houten palen met aan elkaar gevingerlast naaldhout (voor onder water) en tropisch hardhout (daarboven). Deze combipalen zijn nu ook verkrijgbaar met een doorsnede van 190 bij 190 millimeter en een lengte tot 13 meter. Ze hebben een lange levensduur en zijn goedkoper dan palen van uitsluitend tropisch hardhout.

Reageer op dit artikel