nieuws

Software maakt grondroeren eenvoudig

bouwbreed

Geometius uit Alphen aan den Rijn heeft software ontwikkeld waarmee grondroerders eenvoudig kunnen voldoen aan de Wet Informatie-uitwisseling Ondergrondse Netten (WION). “De software die Trimble bij zijn apparaten levert is te ingewikkeld”, vindt een woordvoerder van Geometius. “We hebben hem daarom teruggebracht tot de basisfuncties, in het Nederlands. De gebruiker hoeft geen landmeter te zijn, bijvoorbeeld een graafmachinist kan er ook mee uit de voeten.”

Geometius uit Alphen aan den Rijn heeft software ontwikkeld waarmee grondroerders eenvoudig kunnen voldoen aan de Wet Informatie-uitwisseling Ondergrondse Netten (WION). “De software die Trimble bij zijn apparaten levert is te ingewikkeld”, vindt een woordvoerder van Geometius. “We hebben hem daarom teruggebracht tot de basisfuncties, in het Nederlands. De gebruiker hoeft geen landmeter te zijn, bijvoorbeeld een graafmachinist kan er ook mee uit de voeten.”
Volgens de WION is een grondroerder verplicht om digitale informatie aan te leveren. Ook kan hij een melding doen bij het Kabels en Leidingen Informatie Centrum (KLIC) en gegevens van lokaal voorhanden ondergrondse kabels en leidingen opvragen. Met Geomeet-software is het mogelijk om in eigen beheer informatie in te winnen en aan te leveren. De bepalingen en metingen met Trimble-hardware en Geomeet-software hebben een nauwkeurigheid van zo’n 30 centimeter.

Reageer op dit artikel