nieuws

Snelweg levert Poolse bouwer Budimex 2 miljard euro op

bouwbreed

Het Poolse bouwbedrijf Budimex gaat een 180 kilometer lange snelweg in Polen aanleggen. Met het contract is een bedrag gemoeid van 2 miljard euro. Het gaat om een stuk snelweg vanuit het zuidelijk gelegen Katowice in de richting van Warschau.

Het Poolse bouwbedrijf Budimex gaat een 180 kilometer lange snelweg in Polen aanleggen. Met het contract is een bedrag gemoeid van 2 miljard euro. Het gaat om een stuk snelweg vanuit het zuidelijk gelegen Katowice in de richting van Warschau.
Behalve Budimex waren ook het Spaanse Cintra consesiones en Ferrovial Agroman in de race voor het contract. Budimex, een dochteronderneming van het Spaanse Grupo Ferrovial moet de snelweg binnen vier jaar hebben aangelegd. “Wij willen nog voor de voetbalwedstrijden van Euro 2012 van het traject gebruik kunnen maken”, aldus woordvoerder Mrugasiewicz van GDDKIA, de Poolse overheidsdienst verantwoordelijk voor de aanleg van wegen.
Op dit moment wordt er in Polen 539 kilometer aan nieuwe wegen aangelegd waaronder 219 kilometer snelweg. Dit is echter minder dan oorspronkelijk was gepland voor het Europese voetbaltoernooi. Hiervoor had Polen 900 kilometer snelweg en 2100 autoweg willen aanleggen. “Ongeveer 900 kilometer autoweg dreigt buiten het programma te vallen. Deze worden doorgeschoven naar de periode 2015”, aldus Mrugasiewicz.

Reageer op dit artikel